Historie

Hoe het begon……
van popkoor met orkestband tot Chapeau Voices in Motion. Het koor werd opgericht in 1990 door een viertal mensen, waaronder de toenmalige dirigent Vincent Paes. Chapeau werd het eerste popkoor in de muzikale stad Maastricht. Van begin af aan heeft Chapeau gekozen voor een gevarieerd repertoire. De doelstelling van Chapeau was en is het brengen van een complete show, waarbij zang, choreografie, decor en licht voor een spektakel zorgen.
Op 5 en 6 februari 1994 stond Chapeau voor het eerst op de planken met de ‘Chapeau-Show’ Chapeau heeft zich er altijd op toegelegd het niveau van het koor te verhogen.

In 1997 nam Manuel Speth het dirigeerstokje over van Vincent Paes en is gekozen voor een combo van professionele muzikanten. Onder leiding van Manuel Speth deed Chapeau mee aan diverse regionale culturele evenementen en verzorgde 4 verschillende avondvullende shows. Sinds 2001 heet ons koor voluit Chapeau – Voices in Motion en worden wij geclassificeerd als theaterkoor!

In 2009 nam Roger Moens het dirigeerstokje over. Samen met Roger hebben we mooie producties neergezet, zoals onze show in 2013 “Framed” in de Bonbonniere.

U gaat van ons horen!

chapeau for nepal